۱۱ آبان ۱۳۹۰، ۷:۵۴

گزارش خبری/

یزد؛ مرکز بازیافت ضایعات آهن کشور/ تبدیل هزاران تن آهن قراضه به فولاد

یزد؛ مرکز بازیافت ضایعات آهن کشور/ تبدیل هزاران تن آهن قراضه به فولاد

یزد - خبرگزاری مهر: یزد را به این دلیل که سالانه هزاران تن آهن قراضه در مجتمع ‌های فولادسازی آن بازیافت و به فولاد تبدیل می شود، می توان مرکز بازیافت ضایعات آهن کشور خواند.

به گزارش خبرنگار مهر، یزد اکنون به شهری از مجتمع های فولادسازی تبدیل شده و نیاز نزدیک به 10 مجتمع فولادسازی به مواد اولیه، این استان را به مرکز بازیافت ضایعات و قراضه های آهن تبدیل کرده است.

مواد اولیه صنایع فولادسازی سنگ آهن و آهن قراضه است که در برخی از مجتمع های دارای کوره های پایه کوتاه، تا 70 درصد مواد اولیه آنها را آهن قراضه تشکیل می دهد.

تنها در یکی از این مجتمع ها که بزرگترین مجتمع فولادی کشور به شمار می رود، سالانه نزدیک به 300 هزار تن آهن قراضه ذوب و تبدیل به فولاد می شود.

تنها در یکی از مجتمع های فولادی یزد سالانه 300 هزار تن آهن قراضه تبدیل به فولاد می شود

وجود مجتمع های فولاد آلیاژی ایران، فولاد یزد، فولاد غدیر، فولاد ارفع، فولاد ایرانیان و چندین مجتمع فولادی دیگر در یزد توانسته این استان را به قطب تولید فولاد کشور تبدیل کند.

از آنجا که کاربرد اصلی فولاد در صنایع خودروسازی است و 85 درصد صادرات فولاد مجتمع فولاد آلیاژی ایران به کشور آلمان صورت می گیرد، می توان گفت که ساخت بنز آلمان در یزد کلید می خورد.

یزد اکنون به ظرفیت بزرگ فولاد کشور تبدیل شده و سال گذشته نیز منقطه ویژه فولاد اردکان مصوب شد و این استان می رود تا به همت متخصصان سختکوش خود به قطبی در خاورمیانه و حتی جهان تبدیل شود اما در این میان به بررسی تولیدات فولاد آلیاژی ایران به عنوان یکی از قدیمی ترین صنایع فولاد سازی استان یزد و یکی از بزرگترین مجتمع های فولاد سازی کشور پرداخته خواهد شد.

تولید سالانه 250 هزار تن فولاد در فولاد آلیاژی یزد

فولاد آلیاژی ایران اکنون به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان فولاد در سطح کشور و حتی خاورمیانه مطرح است و سالانه بیش از 250 هزار تن فولاد در این مجتمع تولید می شود.

شرکت فولاد آلیاژی ایران بزرگترین تولیدکننده انواع فولاد آلیاژی در ایران و خاورمیانه و یکی از مدرن ترین کارخانجات فولاد آلیاژی دنیاست که در سال 1378 به بهره برداری رسید.

کارخانجات فولادسازی، نورد مقاطع سنگین، نورد مقاطع سبک، عملیاتی حرارتی، و تکمیل کاری این شرکت مجهز به پیشرفته ترین تجهیزات و برخوردار از بالاترین سطح دانش فنی روز دنیاست که امکان تولید فولادهای آلیاژی را با بالاترین کیفیت و منطبق با استانداردهای بین المللی میسر کرده است.

محصولات این شرکت در صنایع نفت و پتروشیمی، نیروگاه ها، ابزار سازی، ساخت لوازم پزشکی و جراحی، صنایع خودروسازی و ماشین سازی کاربرد وسیعی دارد.

یکی از کاربردهای عمده فولادهای آلیاژی در صنایع خودروسازی است به نحوی که در حال حاضر بخش زیادی از تولیدات فولاد استان یزد به ویژه فولاد آلیاژی ایران در این صنعت مصرف می شود.

به طور متوسط حدود پنج تا 10 درصد وزن هر خودرو را قطعات تولید شده از انواع فولاد آلیاژی تشکیل می دهد که در ساخت قطعات حساس شامل اجزای موتور، اجزای گیربکس و اجزای سیستم تعلیق همچنین پیچ و مهره ها کاربرد دارد.

فولادهای تولیدی در یزد در صنایع خودروسازی و ماشین سازی اروپا به ویژه آلمان مورد استفاده قرار می گیرد و برخی از قطعه سازان داخلی نیز قطعات تولیدی از محصولات فولاد را صادر می کنند.

70 درصد تولیدات فولاد آلیاژی به مصرف داخلی می رسد

مدیرعامل فولاد آلیاژی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تولید امسال فولاد در این مجتمع به 260 تا 270 هزار تن خواهد رسید که 70 درصد از این میزان به مصرف داخلی می رسد.

حکم الله بابایی افزود: بخشی از تولیدات فولاد مصرف خودرویی دارد و میزان آن وابسته به سیاستهای کلان کشور و ظرفیت تولید خودرو در کشور متغیر است.

وی با بیان اینکه امسال میزان صادرات فولاد آلیاژی ایران به 35 هزار تن خواهد رسید، افزود: 85 درصد از این میزان به کشور آلمان صادر شده است.

بابایی با اشاره به مواد اولیه این واحد بزرگ عنوان کرد: ماز از سنگ آهن استفاده نمی کنیم و سنگ آهن فقط در واحدهای کوره بلند استفاده می شود.

70 درصد مواد اولیه فولاد آلیاژی معادن حدود 290 هزار تن، آهن قراضه است

وی بیان داشت: صنایع دیگر کشور از کنسانتره استفاده می کنند و در سالهای گذشته تنها از آهن قراضه استفاده می کردیم و اخیرا با سرمایه گذاری 25 درصدی که در آهن و فولاد غدیر ایرانیان در اردکان شده است، حدود 30 درصد مواد اولیه ما از آهن و فولاد غدیر ایرانیان تامین می شود و 70 درصد مواد اولیه ما از آهن قراضه است.

بابایی با اشاره به میزان تولیدات سالانه این مجتمع اظهار داشت: سالانه 10 درصد بیشتر از ظرفیت تولید فولادسازی، باید از آهن قراضه استفاده کرد.

وی یادآور شد: با توجه به اینکه امسال میزان تولیدات به 260 تا 270 هزار تن خواهد رسید، میزان مصرف آهن قراضه در این واحد حدود 290 هزار تن خواهد بود.

بابایی عنوان کرد: شاید در سطح کشور ما تنها تولیدکننده فولاد از آهن قراضه کشور هستیم و تنها صنعتی هستیم که در این مقوله به صورت تخصصی وارد شده ایم.

وی افزود: قراضه هایی که در سطح دنیا و کشور جمع آوری می شود، 10 درصد آلایندگی به همراه دارند و با وارد شدن قراضه ها به کوره، این 10 درصد تبدیل به گرد و غبار می شود که این گرد و غبار توسط کیسه های غبارگیر جمع آوری می شود.

بابایی ادامه داد: در دنیا ضایعات فلزی را خرد می کنند و ضایعات غیرفلزی آن را جداسازی می کنند و ضایعات فلزی با خلوص 99.8 درصد به کوره فرستاده می شود که اولین سایت تخصصی برای این کار توسط آلمانها در اصفهان زده شد و ما نخستین مشتری محصولات فلزی فرآوری شده خالص فلز هستیم.

وی بیان داشت: این کار راندمان تولید را 25 درصد افزایش می دهد و 15 درصد کاهش مصرف انرژی را به دنبال دارد و این مسئله ای است که در کشور باید بر روی آن کار شود.

از این روست که یزد را اکنون می توان مرکز بازیافت قراضه های آهن ایران دانست و چه جالب که تامین فولاد بنز و بی ام و آلمانها حاصل تلاش مختصصان یزدی بر روی آهن قراضه ها و تبدیل آنها به فولاد است.

کد خبر 1450016

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha